page-header

Via Fleur

Ik Ben (een schakel) Tussen Jou en de Cantabrische Zee

Via Fleur

Hallo mooierds 🌟

Mijn naam is Fleur. Ik voel me levenskunstenares. Ik Ben (een schakel) Tussen Jou en de Cantabrische Zee 🌊 met wie ik een bijzonder liefdevolle samenwerking ervaar. Hoe dit is ontstaan?

In 2015 verruilde ik mijn comfortabele leventje (huisje, baantje, bootje, beestje, bedrijfje) in Nederland en al mijn bezittingen in voor een avontuurlijk nomadenbestaan. Ruim vier jaar lang zwierven mijn lief Angel en ik rond. De eerste jaren met geld, het laatste jaar zonder. Nadat ik in de zomer van 2018 voor de zoveelste keer een selectie maakte in wat ik in mijn rugzak wilde hebben liet ik een jeugdfoto – die door het vastzittende lijstje te zwaar woog – achter tussen de rotsen op één van de stranden in Asturias. Daar voelt mijn kleine ik zich namelijk het allergelukkigst. Acht maanden later werden we door Angel zijn lichaam gedwongen te stoppen met reizen. Opnieuw belandden we in Asturias. Wonderlijk genoeg wachtte er een klein huisje bovenop een berg op onze intrek. Met behulp van donaties konden we er een start maken. We leefden inmiddels al een jaar enkel van wat we dagelijks ontvingen voor de aquarellen die Angel maakte en die ik op straat ter donatie aanbood. Maar Angel had op dat moment zó weinig energie dat creëren er niet inzat. Was het dan de bedoeling dat ik weer een baantje zou gaan zoeken? We moesten ergens van leven. Bij het idee ging alles in mij op slot. Na jaren vrij te hebben geleefd klopte dat niet meer. Tegen mijn gevoel in deed ik toch een aantal sollicitaties. Die liepen op niets uit en ik gaf me over. Gebeurd wat moet gebeuren.. ik ga doen waar ik blij van wordt, waarvan mijn energie gaat stromen. De Cantabrische Zee (zoals die hier heet) riep me. Dagelijks bezocht ik haar en speelde aan haar zijde. Op het strand, tussen de rotsen. Ze duwde me de ene na de andere schat in m’n handen en fluisterde: ‘Cadeautjes van mij én je kleine ik. Ga er maar wat moois mee doen..’ Dus dat deed ik en zo ontstonden de eerste hangers van drijfhout die ik tot “Houtentieke Hangers uit de Zee” doopte. Drie jaar later liep ons huurcontract af en moesten we het berghuisje verlaten. Omdat de kans heeeel klein was dat we opnieuw een plek dichtbij de kust zouden vinden liet ik na veel innerlijke strijd mijn oh zo geliefde zee los. Met een flinke omweg waarvan ik de details hier voor het gemak achterwege laat werden we in januari op de valreep naar ons huidige huis geleidt. Dit ligt slechts drie minuten lopen van de zee! 

Creaties

De Creaties (waaronder Hangers) uit de Zee zijn krachtige kunststukken. Sommige noemen het spirituele decoratie. Ze zitten boordevol magische zee-energie. Ze onstaan – voor jou – naar aanleiding van wat de elementen me vragen of vertellen. Ik luister, volg en voer uit.

Ik heb geen webshop of website en hanteer geen prijzen. Ik ben geen bedrijf en winst maken is niet mijn doel. Ik leef van giften en donaties (voor mijn creaties). Ik woon (dus voor de duidelijkheid) in Spanje. Om het voor deze markt praktisch te maken – want ik ben er zelf niet bij aanwezig – hangt aan elke creatie een minimale gift. Meer geven mag dus áltijd. Hoe hoger de giften die ik ontvang hoe meer en gemakkelijker ik kan delen en doorgeven. 

Knuffel, 🌸🧜🏼‍♀️