page-header

Casper Fioole – Verhalen vertellen

verhalenverteller en sjamanistisch beoefenaar

Freya vertelt over het ontstaan van werelden en de draden van het lot.

Ken je het verhaal van de Reus Ymir die aan het begin van de tijd door het goden-drietal Ódin, Víli en Vé aan stukken werd gesneden, en uit wiens lichaam de multiverse ontstond?
Als je, volgens Maria Kvilhaug, de namen van reus en goden vervangt door hun betekenis, gaat de oude mythe als volgt:

Aan het begin van de tijd werd het grote oeroude Geluid geofferd door de goddelijke drieheid van Spirit, Intentie en Heilige Ruimte. Uit de stukken, de kleine melodieën, creëerden zij de de werkelijkheid.

En er was een getuige van dit alles…
In de Völuspá vertelt de oeroude Völva hoe zij werd opgevoed door de Reuzen van voor de tijd. Ze zingt over de Reus Geluid en over het begin ben de Wereldboom.
Wie zou ze anders zijn, deze oeroude tovenares uit de Poetic Edda, dan Freya zelf?
Freya vertelt over het ontstaan van werelden en de draden van het lot.

Ik ben Casper FiooleCasper Fioole, verhalenverteller en sjamanistisch beoefenaar.
Op het Freya Festival wil ik samen met jullie zoeken naar hoe we werelden kunnen scheppen met de kleine liedjes die onze eigen gesproken verhalen zijn. Hoe we kunnen bouwen met Spirit en Intentie, binnen de Heilige Ruimte van de Wilgenboom.
Want ik geloof dat de werelden niet alleen bestaan uit feiten en gedachten, ik geloof dat door alles het geluid danst. Het geluid van wens en verlangen en betekenis, het lied van Freya. Zoek je mee naar manieren om dat geluid stem te geven?
Lijkt me fijn.
Ik zie je onder de Wilgenboom op het Freya Festival. Schuif aan bij het Vuur. Luister en deel.