page-header

Barnsteen ceremonie – Lianne

Barnsteen

Achh… gaat menig Freya-liefhebbend-hart niet sneller kloppen bij het zien van Barnsteen?
Barnsteen spreelt al sinds mensheugnis tot grote verbeelding en wordt gewaardeerd om haar schoonheid, geneeskrachtige en beschermende werking. In heel Europa zijn amuletten, kralen, beeldjes, spinsteentjes en meer teruggevonden in graven en bij andere opgravingen, maar ook heeft Barnsteen een weg gevonden naar verschillende mythen verspreid over Europa.
Zo wordt het ‘Baltisch goud’ alleen bij ons Germanen al geassocieerd met het schitterende halssnoer ‘Brinsingamen’ van godin Freya, en worden ook soms de tranen die zij om haar echtgenoot Odr weent van Barnsteen gedacht.

Ceremonie

Tijdens de ceremonie zullen we werken met de bijzondere werking van Barnsteen en ervaren wat het je te bieden heeft, wat uiteraard veel verder rijkt dan enkel een wonderschone aanblik.
Het is een kennismaking en persoonlijke verdieping met dit prachtige natuurlijke materiaal.
Er is ruimte voor maximaal 9 deelnemers. We werken tijdens de ceremonie allemaal met een persoonlijk stuk Barnsteen. Het is mogelijk om na de workshop het stuk waar je mee hebt gewerkt en verbonden aan te schaffen. Mocht je er dan nog niet genoeg van hebben, dan ligt er nog veel meer moois bij mij in de kraam!
Liefs,
Lianne
Amber ceremonie, Lianne, Freya Workshop, Freya Festival 2023, Freya Festival,